Ακακιών 54Α, 15125 Μαρούσι +30-210-6905015 9:00πμ - 5:00μμ info@redecon-planet.gr

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ «ΝΕΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΜΜΕ» Ν.4399/2016

Στόχος Δράσης

Παροχή πλήρους πλαισίου κινήτρων με βασικό στόχο τη δημιουργία νέων ανεξάρτητων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε νεοσύστατες ή υπό ίδρυση ανεξάρτητες ΜΜΕ που προτίθενται να πραγματοποιήσουν αρχική επένδυση.

Δυνητικοί Δικαιούχοι

α.Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι δικαιούχοι υπαγόμενων επενδυτικών σχεδίων σύμφωνα με το άρθρο 6 του Νόμου.

β.Ειδικότερα, δικαιούχοι είναι οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) οι οποίες α) είναι νέες (υπό σύσταση ή νεοσύστατες εφόσον κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής δεν έχει παρέλθει επταετία από την ημερομηνία ίδρυσης που αναφέρεται στην καταχώρηση τους στο Γ.Ε.Μ.Η.)και β)δεν είναι συνεργαζόμενες ή συνδεδεμένες επιχειρήσεις.

γ.Επιπλέον, δικαιούχοι είναι οι νέες ΜΜΕ στην εταιρική σύνθεση των οποίων μετέχουν και φυσικά πρόσωπα που διατηρούν μικρή ατομική επιχείρηση, εφόσον η τελευταία δεν είναι συνδεδεμένη ή συνεργαζόμενη με άλλες επιχειρήσεις.

Επιλέξιμο Μέγεθος Επιχείρησης: Πολύ μικρές, Μικρές, Μεσαίες επιχειρήσεις

Προϋπολογισμός Καθεστώτος

150.000.000,00 € εκ των οποίων τα 100.000.000,00 € αφορούν ενίσχυση επιχορήγησης, επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης και τα 50.000.000,00€ το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.

Ελάχιστο ύψος επενδυτικών σχεδίων

Πολύ μικρή →100.000 €

Μικρή →150.000 €

Μεσαία →250.000 €

Κοιν.Σ.Επ, Α.Σ., Ο.Π., Α.Ε.Σ→ 50.000 €

Ειδικές κατηγορίες ενίσχυσης

Τα υπαγόμενα στο παρόν καθεστώς επενδυτικά σχέδια ενισχύονται με το κίνητρο της φορολογικής απαλλαγής, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης, της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης και της επιχορήγησης.

Τα επενδυτικά σχέδια που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες ενισχύσεων ενισχύονται με ποσοστό επιχορήγησης 100% της ανώτατης επιτρεπόμενης ενίσχυσης, του παρακάτω πίνακα.

Ειδικές κατηγορίες ενισχύσεων

Εξωστρεφείς ΜΜΕ Επιχειρήσεις που προέρχονται από συγχώνευση ανεξάρτητων ΜΜΕ
Καινοτόμες ΜΜΕ Επιχειρήσεις που παρουσιάζουν αύξηση απασχόλησης
Συνεταιρισμοί, Κοιν.Σ.Επ., Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Ομάδες Παραγωγών, Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις Επενδυτικά σχέδια σε τομείς ΤΠΕ και Αγροδιατροφής
Επιχειρήσεις που επιτυγχάνουν αυξημένη προστιθέμενη αξία Επιχειρήσεις που υλοποιούν το επενδυτικό τους σχέδιο σε ΒΕΠΕ, Ε.Π, ΕΠΕΒΟ, ΘΥ.Κ.Τ.
Επιχειρήσεις που υλοποιούν το επενδυτικό τους σχέδιο σε ειδικές περιοχές (μειονεκτικές, παραμεθόριες κτλ)

Ποσοστά ενίσχυσης ανά κατηγορία δαπάνης

(βάσει του -προς τελική έγκριση- Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων για την Περίοδο 1.1.2017-31.12.2020)

Δαπάνες


Κατηγορίες: Νέα