Ακακιών 54Α, 15125 Μαρούσι +30-210-6905015 9:00πμ - 5:00μμ info@redecon-planet.gr

Χρηματοδότηση Ενεργειακών Επενδύσεων: Αξιοποίηση των κονδυλίων της Δράσης Ε της ΕΤΕΑΝ Α.Ε.

Η REDECON αξιοποιώντας την εμπειρία της στις χρηματοδοτήσεις επενδυτικών έργων, αλλά και την τεχνογνωσία της στα νέα εργαλεία χρηματοδότησης, μπορεί να αποτελέσει τo βασικό σας συνεργάτη για τη διασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης για την υλοποίηση της επένδυσης που σχεδιάζετε στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων (π.χ. Δράση Ε του Ταμείου Επιχειρηματικότητας της ΕΤΕΑΝ Α.Ε.), η Redecon μπορεί να σας υποστηρίξει παρέχοντας τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • έλεγχος των κρίσιμων τεχνοοικονομικών παραμέτρων υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου
  • διαμόρφωση του επενδυτικού σχεδίου και μελέτη της βιωσιμότητας της επένδυσης με τους εκάστοτε όρους της αγοράς
  • υποστήριξη στην επιλογή της κατάλληλης τεχνολογίας και του πλέον αξιόπιστου συνεργάτη – κατασκευαστή
  • υποστήριξη μέσω ειδικών συνεργατών για την πραγματοποίηση των απαραίτητων νομικών διαδικασιών
  • προετοιμασία του φακέλου που συνοδεύει το αίτημα χρηματοδότησης
  • υποβολή του αιτήματος χρηματοδότησης στον εκάστοτε αρμόδιο φορέα αξιολόγησης και παροχής της χρηματοδότησης
  • υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια υλοποίησης του έργου μέχρι και την τελική αποπληρωμή του

Η Δράση Ε” του Ταμείου Επιχειρηματικότητας της ΕΤΕΑΝ Α.Ε. με τίτλο: »Θεματικός Τουρισμός, Αφαλάτωση, Διαχείριση Απορριμάτων, Πράσινες Υποδομές, Πράσινες Εφαρμογές, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που προωθεί η Ελληνική Κυβέρνηση με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέσω της Δράσης αυτής χρηματοδοτούνται έργα που εντάσσονται σε έναν από τους τομείς που αναφέρονται στον τίτλο της. Οι χρηματοδοτήσεις αυτές είναι δάνεια επενδυτικού χαρακτήρα με πολύ ευνοϊκούς όρους οι οποίοι προκύπτουν από την συνεπένδυση κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών (Τράπεζες) οι οποίοι επιλέγονται κατόπιν διαγωνισμού.

Παρακάτω παρατίθενται τα βασικά χαρακτηριστικά της Δράσης Ε’:

Ύψος δανείων Από € 50.000 έως € 500.000
Ιδία Συμμετοχή Ελάχιστο ποσοστό 30% επί του επιλέξιμου προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου
Επιτόκιο δανείου Μεσοσταθμικό 3,67%, σταθερό για όλη τη διάρκεια του δανείου πλέον της εκάστοτε προβλεπόμενης εισφοράς του Ν.128/75. – Περίπου 4,2% τελικό.
Διάρκεια δανείων Από 5 έως 10 έτη,
Περίοδος χάριτος Έως 2 έτη από την 1η εκταμίευση, χωρίς κεφαλαιοποίηση των τόκων (η περίοδος χάριτος συμπεριλαμβάνεται στη συνολική διάρκεια του δανείου).
Συχνότητα εκτοκισμού Εξαμηνιαία (30/6 και 31/12)
Συχνότητα αποπληρωμής κεφαλαίου Με ισόποσες 3μηνιαίες  χρεολυτικές δόσεις.
Προθεσμία Υπογραφής της Δανειακής Σύμβασης Η σύμβαση του δανείου θα πρέπει να έχει υπογραφεί από την επιχείρηση εντός χρονικού διαστήματος έξι μηνών από την ανακοίνωση σ’ αυτήν της εγκριτικής απόφασης της Τράπεζας.
Εξασφαλίσεις Οι συνήθεις λαμβανόμενες για δάνεια επενδυτικού χαρακτήρα που θα καθορίζονται στην απόφαση της Τράπεζας.

Ειδικά για τις εμπράγματες εξασφαλίσεις το ποσοστό κάλυψης δεν μπορεί να είναι ανώτερο του 130% του ποσού του δανείου όπως αυτό συνομολογείται στη δανειακή σύμβαση.

Προθεσμία υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου  Το συνολικό ποσό του δανείου θα πρέπει να έχει εκταμιευτεί (με εφάπαξ ή τμηματικές εκταμιεύσεις ανάλογα με την πρόοδο υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου) εντός της διάρκειας της περιόδου χάριτος και όχι αργότερα της 27.9.2015.
Πρόωρη εξόφληση Ο δανειολήπτης δύναται να εξοφλήσει μερικώς ή στο σύνολό του το δάνειο πριν την ημερομηνία λήξης του χωρίς  οποιαδήποτε επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την αναλυτικότερη εξέταση των πιθανοτήτων χρηματοδότησης του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησής σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με έναν από τους συμβούλους μας.

Tagged with: , , , , ,          
Κατηγορίες: Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Χρηματοδοτήσεις