Ακακιών 54Α, 15125 Μαρούσι +30-210-6905015 9:00πμ - 5:00μμ info@redecon-planet.gr

Νέο Πρόγραμμα Αναμένεται για τη Χορήγηση Κεφαλαίου Κίνησης μέσω της ΕΤΕΑΝ Α.Ε.

Στο πλαίσιο Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που εκδόθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, θεσπίζονται, μεταξύ άλλων, οι διατάξεις που αποτελούν προϋπόθεση προκειμένου να προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα της ΕΤΕΑΝ Α.Ε. για χορήγηση κεφαλαίων κίνησης στις επιχειρήσεις.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί (βλ. http://tinyurl.com/apqhdzg), αποδεσμεύονται κονδύλια ύψους 170 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ που ήταν δεσμευμένα στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας της ΕΤΕΑΝ Α.Ε., σε προγράμματα με χαμηλή ή μηδενική απορροφητικότητα. Με τα κονδύλια αυτά θα προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα για χορήγηση δανείων κεφαλαίου κίνησης, από τις τράπεζες που θα ενδιαφερθούν.

Επίσης, με την ΠΝΠ καθίσταται δυνατή η αλλαγή του συντελεστή μόχλευσης ούτως ώστε να αυξηθεί η επιδότηση επιτοκίου και να διευκολυνθεί η απορρόφηση των κονδυλίων.

Ο συντελεστής θα είναι 1: 1, που σημαίνει ότι στα 170 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ οι τράπεζες θα εισφέρουν άλλα 170 εκ. Δηλαδή τα δάνεια για κεφάλαια κίνησης προς τις επιχειρήσεις μέσω του νέου προγράμματος θα φθάσουν στα 340 εκατ. ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό η επιδότηση επιτοκίου για τα συγκεκριμένα δάνεια διαμορφώνεται στο 50%, δεδομένου ότι το τμήμα του δανείου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ είναι άτοκο. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα ήταν 33%.

Υπενθυμίζεται ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα τεθεί άμεσα σε ισχύ, δίνεται η δυνατότητα να επεκταθεί από τις τράπεζες η αποπληρωμή των δανείων που έχουν χορηγηθεί με την εγγύηση του ΕΤΕΑΝ μέχρι το Μάιο του 2014.

H REDECON παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη του συγκεκριμένου προγράμματος και σύντομα θα είναι σε θέση να παρέχει στην επιχείρησή σας πλήρη πληροφόρηση και υποστήριξη για τη υποβολή αιτήματος ένταξης.

Tagged with: , , ,          
Κατηγορίες: Νέα, Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Χρηματοδοτήσεις